Valmennuskeskukset

Ekote ja kuntouttava työtoiminta

Ekote tarjoaa aidon työympäristön, jossa on mahdollista tutustua erilaisiin työtoimintoihin ammattilaisten ohjauksessa. Ekote on Raisiossa toimiva yksikkö, jossa saman katon alla on myös OteShop ekologinen myymälä ja verhoomo- ompelimo.

Ekote sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien päässä aivan Raision keskustassa. Pihalta löytyy runsaasti parkkitilaa ja Ekote on esteetön.

Työtoiminnan mahdollisuudet Ekotteella:

Myymälä/verkkokauppa:

OteShop myymälässä löytyy ekologisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti valmistettuja pesuaineita ja luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi myymälästä löytyy säätiön omaa tuotantoa ja jälleenmyyntituotteita.

Myymälässä pääsee tutustumaan asiakaspalvelutyöhön, kassa-/ja myyntityöhön, verkkokauppatyöskentelyyn, somistukseen ja hinnoitteluun.

E-sports workshop:

Pajan toiminta keskittyy yhdessä tekemiseen, hyvinvoinvoinnin- ja hyvän ravinnon teemoihin sekä sosiaalisiin aktiviteetteihin. Pajalla tutustutaan myös ammattimaiseen pelaamiseen.

Ohjelmointipaja:

Pajalla voi oppia mm. koodauksen alkeita, kotisivujen rakentamista ja olla erilaisissa projekteissa sekä yritysyhteistyössä mukana.

Ohjelmointipajaan voi tarkemmin käydä tutustumassa sivustolla ote-ohjelmointi.fi

Verhoomo- ompelimo:

Pajalla voi oppia vaate- ja korjausompelua sekä tilaustöiden valmistusta. Myös yritysyhteistyö on mahdollista.

Kädentaitopaja:

Tällä pajalla pääsee toteuttamaan kädentaitoja mm. koruvalmistuksessa, kortti- ym. koristelutöiden ja erilaisista materiaaleista valmistettavien töiden valmistuksessa. Myös yritysyhteistyö on mahdollista.

Ekote-valmennuskeskus

Yksilö- ja ryhmävalmentaja
Tuija Nyby
p. 044 741 2402
tuija.nyby@otesaatio.fi

Osoitteemme on Tasalanaukio 12, 21200 Raisio.

Turku valmennuskeskus ja kuntouttava työtoiminta

Turun valmennuskeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä aivan Turun keskustassa. Tilat ovat esteettömät ja työtoiminnan mahdollisuuksia Turussa tarjoaa  kulttuuripaja sekä ohjelmointipaja. Syksyn 2020 aikana valmennuskeskuksessa on aloitettu myös hybridimallinen kuntouttava työtoiminta. Lisäksi Turussa toteutetaan keväisin ja syksyisin ratkaisukeskeinen ryhmävalmennus.

Kulttuuripaja:

Sinulle, joka olet kiinnostunut, joistakin seuraavista tai kaikista: musiikki, kuvataide, ilmaisutaito, kulttuuri, liikunta ja yhteiskunta.
Pajalla tutustutaan edellä mainittuihin kulttuurimuotoihin, pyritään löytämään jokaiselle se kaikkein mieluisin ja tehdään yhdessä niihin liittyviä projekteja. Pajalla tutustutaan myös ympärillä olevan kaupungin eri mahdollisuuksiin.
Toiminnan tavoitteena on innostaa ihmisiä oman osallistumisensa avulla löytämään oma ammatillinen kutsumus ja sitoumus.
Pajalla käytetään sosiokulttuurisen innostamisen menetelmiä.

Ohjelmointipaja:

Tavoitteena on innostaa ja opettaa ammatilliseen koodaukseen. Pajalla tehdään ohjelmistojen asennuksia, kotisivujen rakentamista, harjoitellaan koodausta ja tehdään erilaisia projekteja yritysyhteistyönä.

Ohjelmointipajaan voi käydä tutustumassa tarkemmin osoitteessa: ote-ohjelmointi.fi

Hybridipaja:

Osa toimintapäivistä sisältää paikan päällä tehtävää ryhmätyöskentelyä ja osa päivistä toteutetaan etämuotoisesti.
Hybridipajatyöskentely soveltuu erityisesti sinulle, joka kaipaat sosiaalista varmuutta.

Ratkaisukeskeinen ryhmävalmennus:

Turun valmennuskeskusksessa toteutetaan kolmen kuukauden mittaisia ratkaisukeskeisiä ryhmävalmennuksia.

Ryhmät kokoontuvat kaksi kertaa viikossa ja ne toteutetaan suljettuina.

Uusista alkavista ryhmistä tiedotetaan mm. säätiön Facebook- sivustolla.

Turun valmennuskeskus

Yksilö- ja ryhmävalmentaja

Teemu Sironen p. 050 544 0992

teemu.sironen@otesaatio.fi

TAI

Palvelupäällikkö

Tuija Nyby p. 044 741 2402

tuija.nyby@otesaatio.fi

Raision valmennuskeskus ja kuntouttava työtoiminta

Raision valmennuskeskus sijaitsee Raision sairaalan takana rauhallisella omakotialueella. Pihalta löytyy runsaasti parkkitilaa ja lähimmälle bussipysäkille on matkaa joitakin satoja metrejä.

Valmennuskeskus on esteetön ja se käsittää kaksi erillistä rakennusta sekä ulkovaraston. Päärakennuksessa toimii valmennuskeskuksen ryhmävalmennukset sekä teknisentyönpaja ja erillisessä keittiörakennuksessa toimii keittiöpaja. Valmennuskeskuksessa toimii myös säätiön Green Care paja.

Kuntouttavan työtoiminnan ryhmät:

Ratkaisukeskeinen ryhmävalmennus sopii erityisesti sinulle, joka et ole vielä ihan varma mikä ammatillisesti kiinnostaa ja haluat varmuutta sosiaalisiin tilanteisiin ja joko tykkäät toimia ryhmässä tai kuunnella ryhmän yhteistä keskustelua.
Ryhmä sopii sinulle myös, jos haluat tarkempaa selvitystä ja ammatillista apua selvittääksesi mikä sinulle olisi tulevaisuudessa parasta. Ryhmävalmennuksen tavoitteena on innostaa ihmisiä erilaisten teemaharjoitusten avulla löytämään oma ammatillinen kutsumus ja ryhmiin on mahdollisuus osallistua myös etävalmennuksessa.

Ratkaisukeskeisessä ryhmävalmennuksessa maahanmuuttajille, on tavoitteena tutustuttaa ihmisiä Suomen kulttuuriin ja tukea suomen kielen oppimista.

Ryhmävalmennus sopii erityisesti sinulle, joka haluat vielä tukea ja apua integraatioon ennen työllistymistä tai olet kiinnostunut erilaisista kulttuureista.  Ryhmiin on mahdollisuus osallistua myös etävalmennuksessa.

Teknisentyönpaja:

Teknisentyönpaja sopii erityisesti henkilöille, joka tykkää tehdä käsillä töitä. Pajalla on tavoitteena innostaa ja opettaa mm. ammatilliseen alihankintatyöhön.
Paja sopii erityisesti sinulle, joka olet kiinnostunut myös mm. teknisistä töistä, kokoamisesta ja logistiikasta, pihan ja kiinteistön hoidosta.
Pajalla on mahdollisuus tehdä eri tasoisia kokoonpanotöitä, joista varmasti löytyy itselle se kaikkein sopivin.

Green Care paja:

Green Care pajalla perehdytään mm. villiyrtteihin, kerätään luonnonmateriaaleja ja tehdään niistä tuotteita, tehdään puutarhatöitä, retkeillään sekä nautitaan luonnon hyvinvointivaikutuksista. Liikumme siis paljon ulkona ja luonnossa säässä kuin säässä.

Green Care- paja soveltuu erityisesti sinulle joka viihdyt ulkona, pidät puutarhatöistä ja olet kiinnostunut  luonnon tarjoamista mahdollisuuksista niin materiaalin kuin hyvinvoinninkin muodossa.

Toimimme vastuullisesti, tavoitteellisesti ja ammatillisesti.

Digipaja:

Pajalla tutustutaan tekniikan ihmeelliseen maailmaan purkamalla ja kokoamalla mm. tietokoneita sekä selvittämällä erilaisten komponenttien toimintaa.

Jos pidät hienomotorisesta työstä ja työkalut pysyvät kädessäsi ja olet kiinnostunut erilaisten laitteiden tekniikasta, sopii tämä pajatoiminta sinulle.

Raision valmennuskeskus

Palvelupäällikkö

Tuija Nyby p. 044 741 2402
tuija.nyby@otesaatio.fi

TAI

Yksilö- ja ryhmävalmentaja

Mika Vainio p. 041 541 2429
mika.vainio@otesaatio.fi

Osoitteemme on Haapamäenpolku 5, 21220 Raisio.

Skip to content